Eline Vree

Een accountant die schrijft. Meestal over jeugd, kinderen, onderwijs, zorg en soms over accountants en aanverwante artikelen.

 

Foto Eline

 

 

 

 

 

 

Begonnen als accountant in opleiding bij Ernst & Young in 1993. Diverse bedrijven van binnen gezien zoals scheepvaart, productiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen, handel. In 2002 afgestudeerd als registeraccountant bij univeristeit Nyenrode. De Sinninghe Damstéprijs 2004 mogen ontvangen voor mijn essay over het delen van verantwoordelijkheid bij de samenwerking van experts zoals accountants en milieudeskundigen (zie ‘de Accountant’ februari 2004).

In 2002 als senior onderzoeker begonnen bij de Rekenkamer Rotterdam. Onderzoeken verricht naar inburgering, woningbouw, subsidiebeleid, al dan niet behalen van collegedoelstellingen op het gebied van veiligheid, schoon en heel.

Van 2006 tot 2014 zelfstandig ondernemer en tevens voorzitter van de rekenkamercommissie Goeree Overflakee geweest. Veel onderzoeken verricht voor (semi)overheid op het gebied van woningbouw, voortijdig schoolverlaten, jeugdzorg, zorg en vervoer, riolering. En veel geschreven hierover. Rapporten, blogs, artikelen en als ghost writer het boek: Bisnezreeks 1: Loop alleen als het groen is. De Business Case van Peter Noorddam, ISBN nr.: 978-90-809051-0-8, november 2011.

Sinds 2014 directeur/eigenaar van Twaalf en vooral ook storyteller, schrijver en redacteur. We maken beeldtaal over jeugd, zorg, onderwijs en al het andere dat een verhaal en een beeld verdiend. Vanaf 2015 lid van de redactie van het Tijdschrift voor Public en Control (TPC) van het Sdu.

 • Tijdschrift voor public governance audit & control, TPC, oktober 2013, artikel over sociaal-constructivistische aanpak bij onderzoek naar schoolverzuim met co-writer Daan Massie. 
 • De verbindende rekenkamer, 17 april 2013, Kluwer (ISBN 9789013116120); 2 bijdragen aan verzamelbundel geleverd te weten ‘Er is niet een waarheid, er zijn er minstens zeven‘ over onderzoek naar perspectieven op schoolverzuim (met co-writer Daan Massie) en “De rekenkamer als verkenner van de raad” over de gemeentelijke herindeling van Goeree Overflakkee.
 • In de schijnwerper, bundel van tien genomineerde essays, maart 2003 (ISBN 90-76845-06-9); bijdrage ‘Het delen van verantwoordelijkheid bij het samenwerken met experts’. Een essay is gebaseerd op een doctoraalscriptie over “Accountants en materiedeskundigen in assurance-opdrachten – wetenschappelijk experiment naar het delen van verantwoordelijkheid in een assurance-rapport”
 • Tijdschrift voor Public governance audit & Controle, juni 2011, artikel ‘ Transparante overheid: verantwoording en validatie’ met co-writer Henriette Boerma

bouwjaar 1974

2 reacties op Eline Vree

 1. michiel.vree@sgs.com schreef:

  Leuke nieuwe site, ik zoek eigenlijk je mail adres 🙂
  Anaway, wat is de naam van de site waar je nederlandse woorden kan controleren….

 2. elinevree schreef:

  Thanks Michiel. Ik ben te bereiken op info@elinevree.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *