My lucky day

Soms tref je het gewoon. En vandaag was zo’n dag. Na afgelopen vrijdag 34 kilometer gelopen te hebben (als voorbereiding van de Zeelandmarathon op 5 oktober), moet je toch wat met je zondagmorgentraining. Laat ik eens een wedstrijdje meepakken, bedacht ik mij. En het liefst lekker dichtbij. Het werd de Geuzenloop in Vlaardingen. 15 kilometer langs een prachtig parkoers door de Broekpolder en langs de Vliet. Dat leek me wel wat.

Na de gebruikelijke gang van zaken bij de inschrijving, begaf ik mij naar de tafel waar ik mijn startnummer kon halen. En toen gebeurde het! My lucky day. “Wat is dat Vsen?”, vroeg de mevrouw achter de inschrijftafel. “Dat is de leeftijdscategorie Dames Senioren!”, zei ik. “Welke sticker moet ik dan op het startnummer plakken??”, vroeg ze. De gele sticker dus. Ik mompelde nog dat ze blijkbaar nog niet veel gele stickers had uitgedeeld vandaag. En dat beaamde ze. Ik was de eerste: “Weer wat geleerd”, aldus de mevrouw. En ik dacht “PLING. Dan heb ik dus een kans vandaag! Weinig tegenstand“. Dat ‘weinig’ bleek nog een eufemisme.

Bij de start keek ik rond of ik nog wat verdwaalde leden van mijn atletiekvereniging zag. En ja hoor. Voor mijn neus stond Arjan. We wisselden onze race-strategie uit. Eline: 1 uur 15. Arjan: 1 uur 20. ‘Daar heb ik dus ook niet veel aan vandaag’, dacht ik hardvochtig. Maar wat ik nog niet wist: het was ‘my lucky day’.

Het startschot ging. Als een komeet vlogen we richting Maasland. Arjan in mijn kielzog. Strak 5 minuten per kilometer. Tot 9 kilometer bleef Arjan plakken. Toen gaf hij het op. Verwacht van mij  geen spannende verslaglegging van mijn heftige strijd met nummer 2 en 3. Nee hoor. Moederziel alleen liep ik naar de finish alwaar ik te horen kreeg dat ik notabene 1e Dames Senior was! En of ik even op de prijsuitreiking bleef wachten. U raadt het al. ik was niet alleen 1e vandaag. Ik was ook de enige. Lucky me! Een mooie bos bloemen en mijn prijzengeld dubbel en dwars terugverdiend. Blij toe ga ik met een respectabele eindtijd van 1:15:05 (netto eindtijd: 1:14:55) de boeken in als 1e bij de dames Senioren 2013.

My lucky day

Dit bericht is geplaatst in Al het andere. Bookmark de permalink.

Één reactie op My lucky day

  1. Rob schreef:

    Hahaha… het blijft een geweldige prestatie… ! ik bedacht me inderdaad ook dat je slechts een paar dagen voor die wedstrijd al 34km had gelopen… Lijkt me dat je nu wel klaar bent voor 5 oktober, succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *